Cuptorul cu microunde este unul dintre aparatele electrice necesare în zilele noastre, pentru că economisim timp şi ne face viaţa mai uşoară. Cu toate acestea, trebuie să ştim cum să-l folosim corect şi ce alimente să nu decongelăm sau preparăm astfel, pentru a nu ne face rău.
Experţii au indicat produsele contraindicate, deoarece pot fi dăunătoare sănătăţii. De exemplu, atunci când este expus la cuptorul cu microunde, usturoiul îşi pierde proprietăţile vindecătoare.
CITEȘTE ȘI: Ţine un căţel de usturoi sub pernă toată noaptea! Te vei trezi mult mai odihnit şi energic
Situaţia este similară în cazul broccoliului, ale cărui beneficii scad la 97%. Când carnea este decongelată în cuptorul cu microunde, se dezvoltă microbi periculoşi.
De asemenea, specialiştii nu recomandă dezgheţarea fructelor congelate în microunde, deoarece în acest caz, glucoza pe care o conţin se va transforma într-o substanţă cancerigenă.
Când sunt expuse la cuptorul cu microunde, componentele proteice dispar din peşte şi brânză.
În acelaşi timp, experţii acordă o atenţie deosebită faptului că niciun aliment nu poate fi încălzit în recipiente de plastic.